Trening i razvoj kadrova

Sprovođenje programa obuke. Usluga podrazumeva definisanje potreba za obukama na nivou celokupne kompanije, određenih odeljenja ili pojedinih menadžera/zaposlenih, sprovođenja konkretnih trening programa i postavku sistema praćenja efekata sprovedenih obuka.

Cilj programa obuke je da se svaki pojedinac osposobi da u potpunosti isprati zahteve koje firma postavlja pred njega, ali i da se razvije u pravcu prihvatanja novih odgovornosti i ovlašćenja.

  • Za menadžere preporučujemo treninge fokusirane na razvoj menadžerskih veština, koji će ih učiniti efikasnijim u vođenju ljudi i pomoći im da izgrade/učvrste svoj menadžerski autoritet. Tu spadaju treninzi: postavljanje ciljeva, davanje feedbacka, praćenje učinka i motivacija saradnika, vođenje tima, razvoj samopouzdanja i sl.
  • Za zaposlene preporučujemo treninge fokusirane na razvoj određenih veština uz pomoć kojih će postići veću ličnu poslovnu efikasnost. Tu spadaju treninzi: upravljanje stresom, unapređenje prezentacionih veština, unapređenje komunikacijskih veština, unapređenje prodajnih i pregovaračkih veština, konstruktivno rešavanje konflikata, efikasno upravljanje vremenom i sl.

Mreža trenera, koji sprovode specijalizovane obuke je veoma široka. Svi su profesionalci za svoju oblast i prilagođavaju svoje osnovne trening programe vašim konkretnim potrebama.

Krajnji cilj je dugoročna postavka sistema upravljanja razvojem profesionalne karijere pojedinaca, čime je moguće još više podstaći razvoj poslovanja firme u celini.

HR trening

Specijalizovani trening program, namenjen HR profesionalcima ili menadžerima koji se u poslu sreću sa HR temama (zapošljavanje ljudi, procena radnog učinka, određivanje plata…) i koji žele da unaprede konkretna HR znanja i veštine.

Cilj treninga je da svim učesnicima pruži specifična znanja, vezana za različite HR procese, kako bi uspešnije obavljali svoj posao, ali i bolje razumeli poslove drugih kolega u HR sektoru i mogli da sagledaju svu kompleksnost HR problematike i povezanost delovanja HR službe i efikasnosti organizacije u celini.

Trening je modularnog tipa, kreiran tako da svako može da se opredeli za unapređenje onih znanja za koja proceni da su mu najpotrebnija.

Moduli iz kojih se trening sastoji

  1. organizacioni i pravni okvir rada HR-a
  2. organizaciona struktura i kultura
  3. platni sistem, nagrađivanje, comp & sistem
  4. sistem procene radne uspešnosti
  5. sistem zapošljavanja
  6. strategije edukacije i razvoja

Trening je interaktivan i sadrži predavanja, kombinovana sa prezentacijom, “role play” igricama, radioničarskim radom i individualnim aktivnostima. Trening obiluje primerima iz savremene HR prakse, njihovom analizom, diskusijama.